Trapped Fly WİNDOWS'TA SİLİNEMEYEN BİRİMİ SİLMEK - Metkanse Blog

WİNDOWS'TA SİLİNEMEYEN BİRİMİ SİLMEK

Sabit diskinizde silinmeyen bölümü nasıl silersiniz? Silinmeyen kurtarma bölümünü nasıl silebileceğinizi bu rehberde görebilirsiniz…

Dizüstü bilgisayarımızın sabit diskini SSD ile değiştirdik. Çıkan 2.5 inçlik, 7200 RPM 1 Terabyte sabit diski de harici bir disk kutusuna taktık. İçindeki bütün dosyaları zaten yedeklemiştik. Ancak bir de baktık ki formata karşın diskin bir bölümü ortada yok! Bu bölüm, işletim sistemi kuruluyken oluşturulmuş olan kurtarma bölümüydü.
İhtiyaç duymadığımız bu bölümü ne yazı ki Disk Yöneticisi altından da silemiyoruz. Bu işlemi gerçekleştirmek için “Başlat“a tıklıyoruz. Burada “diskpart” yazıp “Enter”a basıyoruz.
Komut çalıştır diyerek evet seçeneği ile devam ediyoruz. Burada “list disk” komutu ile diskleri listeliyoruz. Hangi diskin, hangisi olduğuna iki yerden bakarak emin oluyoruz.
Bizim durumumuzda Disk 4 doğru disk, silmek istediğimiz disk. Bunun için “select disk 4” komutunu, ardından “list partition” komutunu, bunun ardından da silmek istediğimiz partisyonu seçiyoruz. Buradaki örnekte 2. bölümü silmek için önce “select partition 2” ardından “delete partition override” komutunu kullandık.
Exit” diyerek çıktıktan sonra disk yöneticisinde artık bu silinmiş, ayrılmamış alan ile diğer bölümü birleştirebiliyoruz. İşlem bu şekilde tamamlanıyor.
#HDD_BÖLÜM_SİLMEK #HDD_PART_SİLMEK
Görselin ismi

Yorum Gönder

0 Yorumlar

advertise
advertise
advertise
advertise

REFERANSLARIM