Trapped Fly WEB SİTELERİNDE NEDEN BAYRAK KULLANILMAZ - Metkanse Blog

WEB SİTELERİNDE NEDEN BAYRAK KULLANILMAZ

Değerli ziyaretçilerim. Uzun yıllar boyunca web tasarım işlerinin içindeyim. Bugün dijital dünyanın içerisinde yıllarını geçirmiş büyük üstad Türker Bülent Beşli ile bir sitenin tasarımı hakkında konuştuk. Site hakkında "iyi, güzel, hoş ama.... Neden Türk Bayrağı sitede yok?" dedi. Ben ise verecek cevap bulamadım. Bir site de neden bayrak olmaz, yada genellikle kullanılmaz. Biz bu sorunun cevabını bulamadık. Google amca dahil cevap veremedi. Şimdi Bülent Bey soruyor. Bu bayrak neden konulmuyor? Bayrağımızı web sayfalarımızda kullanmak yada kullanmamak yasal bir engele mi takılıyor. 2893 sayılı Türk Bayrağı kanununa göre mi web sitelerinde bayrak kullanılmıyor? Yoksa başka bir sebebi mi var biz bilemedik. Konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. genellle siteler kontrol edildiğinde resmi kurumlar ve bağzı kurum siteleri haricinde gerçekten Türk Bayrağı resmi yok. nedendir niçindir bilmem ama haber başlığında belirtildiği gibi Türk Bayrağı Koruma Kanununda internet sitelerine bayrak eklenilmesi ile alakalı bir engel yok. Lakin bakıldığında da bayrakta yok.. belki gereksizdir ama neden niçinler yine beni benden aldı. yani bir sitenin türk menşeili olduğunu anlamam için illa uzantısı olan .com.tr veyahut .****.tr olup olmadığına mı bakmam gerek. bence hayır. bu türk sitelerinde olduğu gibi x bir ülkenin websitelerinde o x ülkesine ait bayrak ibaresinin olup olmadığı konusunda da bir merağın getirdiği bir incelemem yok. Olmamasının kendimce şöyle bir yorumu olabilir(bu yanlış olabilir. tamamen kendimi bağlar) sitelere konulduğu zaman herhangi bir siyasi istismara sebebiyet vermemek için. Yani amacı dijital ürünler ile alakalı bilgi alışverişi ve ürün satışı maksadında olan bir sitenin o tarz bir bayrak ibaresi konulması amaçlarından sapmalara sebebiyet verebilir düşüncesi de hakim olabilir. ha keza bu tamamen benim düşüncem tersi de olabilir. lafı fazla uzatmaya gerek yok öyle ekstrem milli duygulara da gerek yok lakin ben bir sitenin türk olup olup olmadığını anlamam için o bayrak resmine bakarım. konu uzun konu onun içindir ki kısa keser saygılar sunarım

    YanıtlaSil
  2. Bayrak olsa iyi olur ama neden bayrak koymadın demek biraz yersiz davranıştır. İyi günler

    YanıtlaSil
  3. Bayrak her sitede olabilir. Yani ülkesi farketnez. Çünkü yabancı ülkeye aitse yani hangi site hangi ülkeye ait belli olur.

    YanıtlaSil

Kayan Resim Alanı